Een lasershow afgestemd op uw evenement

030 LASER voorziet in perfect afgestemde shows

Welk type show? 


Er zijn diverse type's lasershows. De beamshow is de meest voorkomende variant. Bij een beamshow word de ruimte gevuld met stralen, waaiers en tunnels door middel van laserstralen. Deze stralen worden zichtbaar gemaakt door middel van een lichte (onschadelijke) rook die wij uiteraard ook kunnen verzorgen. U kunt er voor kiezen om de show vooraf te laten programmeren, zodat ieder detail wat in de show gebeurt precies gelijk loopt met de muziek naar uw keuze. Maar wij kunnen uiteraard ook live de meest adembenemende effecten verwezenlijken. Tevens kunnen wij shows op tijdcode programmeren. Bij tijdcode shows worden meerdere computers met elkaar verbonden (bijvoorbeeld van video, geluid, licht, laser, vuurwerk etc) zodat iedere discipline zijn geprogrammeerde show exact tegelijk afspeelt t.o.v. van de andere. Dit word bijvoorbeeld veel gebruikt bij eindshows op festivals.

Daarnaast realiseren wij ook animatieshows. Bij een animatieshow worden reeksen van afbeeldingen als een soort tekenfilm geprojectreerd op een scherm, muur of zelfs hele gebouwen. Alle formaten zijn mogelijk. Denk hierbij wel aan simpele afbeeldingen waar alleen de bepalende omlijningen in voorkomen. Dit is dus niet te vergelijken met video, maar des te mooier om te zien. Wij kunnen ook uw bedrijfslogo en reclameboodschap projecteren op allerhande oppervlakken in alle formaten. Uiteraard zijn ook combinaties van bovenstaande mogelijkheden mogelijk..  

Laser en "Watts"

Vermogen van lasers word vaak weergegeven in Watts of miliWatts. Dit geeft aan hoeveel energie een laser projector uitstraalt, maar niet hoeveel zichtbaar licht. Er word in de branche veel "geconcurreerd" onder het mom van deze Watts terwijl dit uiteindelijk niets zegt over de zichtbaarheid of hoe fel de laser over komt. Zonder al te veel (technisch) in detail te treden: een goede 6 Watt full color projector kan bijvoorbeeld een veel feller beeld geven dan een goedkope 12 Watt projector. Dit heeft te maken met de golflengtes van het uitgestraalde licht en de gevoeligheid van het oog daarop, maar ook met de verhouding tussen de basiskleuren. Daarnaast is het type software en hoe je dit gebruikt / programmeert ook bepalend voor de helderheid van de gebruikte effecten.

Ons advies is dan ook, let niet teveel op de Watts, maar kom gewoon eens kijken bij een van onze shows. 030 LASER maakt uitsluitend gebruik van hoogwaardige projectoren met de best mogelijke lichtopbrengst. Met bijvoorbeeld onze 6 Watt projectoren met bijzonder strakke straal heeft u al genoeg vermogen voor een gemiddelde outdoor show of flinke beurshal.

Kleurverschil tussen verschillende projectoren, niet bij 030 LASER

Full color projectoren, zelfs die van de beste kwaliteit, hebben de vervelende eigenschap om mengkleuren niet altijd in dezelfde verhouding te mengen. Indien je dus meerdere projectoren op hetzelfde kanaal aansluit kun je kleurverschil zien tussen de projectoren. Dit komt helaas nog bij veel bedrijven voor. 030 LASER heeft flink geinvesteerd in software / hardware om iedere laser zijn eigen kanaal te geven. Op die manier kunnen we voor aanvang van de show alle lasers calibreren zodat de mengkleuren onderling exact het zelfde zijn. Dus of u nu 2 of 20 projectoren huurt, iedere projector heeft zijn eigen kanaal. 

Outdoor shows:

Een outdoor lasershow mag in nederland niet zomaar plaatsvinden aangezien het verboden is om zonder toestemming / melding met laserstralen het luchtruim te beschijnen. Indien uw lasershow buiten plaatsvind, zorgen wij dat al het papierwerk hiervoor geregeld word. Wij vragen toestemming en maken melding van de show bij alle benodigde instanties. Zo word bijvoorbeeld door de luchtvaart-autoriteiten een melding afgegeven aan alle vliegtuigen die zich in het gebied van de lasershow bevinden, aangezien piloten hinder kunnen ondervinden van de laserstralen.

(Om problemen met de aanmelding te voorkomen is het het best als uw aanvraag voor een lasershow uiterlijk 3 weken voor het evenement bij ons binnen is)

 

Voorbeelden:

 

Prijzen

Zoals u ziet, er is veel, heel veel mogelijk met laser. Elke locatie en elke situatie is weer anders, zo ook de wensen van u als klant. Daarom is het niet mogelijk om standaard prijzen hier te vermelden. 030 LASER is continu bezig om de prijs/kwaliteit verhouding optimaal te houden en zeer scherp geprijsd te blijven t.o.v. onze (vergelijkbare) concurrenten.  Voor verdere informatie, boekingen, een offerte of andere vragen kunt u altijd een e-mail sturen. Wij nemen dan vrijblijvend contact met u op.